סדנא לארגונים
פיתוח מנהיגות נשית
סדנת תקשורת אפקטיבית שתגדל עתודה ניהולית נשית בארגון שלך
תכנים מרכזיים
שפת הכח
סגנון תקשורת שמבוסס על הבלטה של יכולות האישיות, ביטחון וכריזמה
שפת הקשר
סגנון תקשורת שמבוסס על יצירת קרבה, אמון ושיתוף פעולה
זיהוי סגנון אישי
לכל אחת יש שפה דומיננטית בה היא נוטה להשתמש כברירת מחדל
גמישות תקשורתית
נתרגל סגנון תקשורת חדש שיאפשר לצלוח אתגרים חדשים
איך הסדנא עובדת
3 מרכיבים בדרך ליצירת שינוי
שלושת המרכיבים של הסדנא שמאפשרים למשתתפות לייצר שינוי אמיתי בחיים המקצועיים שלהן
1
תיאוריה מדוייקת
לשפת הכח ושפת הקשר בסיס תיאורטי מוצק הנשען על מחקר מתחומי הפסיכולוגיה, סוציולוגיה ובלשנות. בנוסף היא מסתמכת על הניסיון שלי בעבודה בהייטק במשך למעלה מעשור, ועל ההכשרה שלי כפסיכולוגית.
2
למידה חווייתית
למידה אינטראקטיבית המתבססת על דוגמאות אמיתיות מהשטח כדי להמחיש את החומר באופן שרלוונטי לעולם המקצועי של המשתתפות. השימוש בדוגמאות מאפשר את העמקת והטמעת ההבנה.
3
סימולציות ומשוב
התרגול המעשי עומד בלב הסדנא. המשתתפות יתנסו בסימולציות מסיטואציות אמיתיות הרלוונטיות להן באופן שיאפשר התנסות בסגנונות תקשורת חדשים בסביבה בטוחה וקבלת משוב.
סילבוס לדוגמא
כל הסדנאות וההרצאות שלי נתפרות באופן אישי בהתאם לצרכים הספציפיים של הארגון. רוצים להתאים סדנא לארגון שלכם? מוזמנים ליצור קשר.
- מהי שפת הכח? מהי שפת הקשר? נמחיש באמצעות דוגמאות אמיתיות ממנהיגים בעולם
- נזהה של השפה הדומיננטית לכל משתתפת
- נזהה את העמדות שלנו כלפי שימוש בשפת הכח ושפת הקשר ונבין איך אנו מופעלות מהן
- תרגיל בית יישומי
- תרגיל הבית – שיתוף ומשוב
- איך האופן בו מבנים זהות נשית מייצר קונפליקט של נשים מול שימוש בשפת הכח
- ללמוד את שפת הכח – אתגרים, משאבים, שיפור מיומנות
- סימולציה – שימוש בשפת הכח בסיטואציות מהעולם הארגוני
- תרגיל בית יישומי
- תרגיל בית – שיתוף ומשוב
- ללמוד את שפת הקשר – דגשים, משאבים ושיפור מיומנות
- תרגיל עם משוב: תרגום משפת הקשר לשפת הכח ולהפך
- סימולציה – שימוש גמיש בסגנונות התקשורת ומציאת האיזון המתאים
כמה פרטים עלי

אני נעמה נווה. בוגרת תואר שני בפסיכולוגיה קלינית בהצטיינות. עבדתי מעל עשור בהייטק, בתפקידים שונים – הייתי מנהלת פרוייקטים, אנליסטית הונאות אשראי ועסקתי בפיתוח עסקי. בתפקיד האחרון שלי הייתי דירקטור פיתוח עסקי במובילאיי, ובמסגרת התפקיד ניהלתי צוות של חמישה אנשים והובלתי פרוייקטים אסטרטגיים של מכירת טכנולוגיה לרכב אוטונומי לחברות רכב מובילות ברחבי העולם (למשל BMW, פורד, הונדה, וולוו, סטלנטיס ועוד). בעקבות השביעי באוקטובר החלטתי לחזור להתמחות ולהגשים את החלום הישן שלי להיות מטפלת, ובמקביל לעזור לארגונים לשפר ביצועים באמצעות כלים פסיכולוגיים, בתחומים הקרובים לליבי – קידום מנהיגות נשית, תקשורת אפקטיבית, חוסן ופרודוקטיביות.
עבדתי בהייטק החל מסיום התואר הראשון שלי בפסיכולוגיה, תוך כדי התואר השני, ובמשך שמונה שנים לאחר סיום התואר השני בפסיכולוגיה קלינית. כך למעשה הגעתי לעולם ההייטק עם חשיבה פסיכולוגית. סביבי רב האנשים, כולל אלו שניהלתי, הגיעו מרקע של הנדסה או מדעי המחשב. ככל שעבר הזמן הבנתי שלפרספקטיבה הפסיכולוגית יש הרבה מה לתרום לעבודה, ושהיא שימושית מאד כדי לשפר את הביצועים שלי, ואכן התקדמתי לתפקיד ניהולי.
כשהתבוננתי על התהליך שעברתי שמתי לב שעשיתי מעבר בין שפות – שפה אחת, שפת הקשר, שאפיינה את לימודי הפסיכולוגיה ועבודה טיפולית, ושפה אחרת, שפת הכח, שאפיינה את העולם התחרותי של הפיתוח העסקי הטכנולוגי. למשל, כשהצגתי את הטכנולוגיה שלנו למנהלים בכירים אצל לקוחות, שפת הכח היתה השפה המתאימה, אך מול עובדים שהיו במצב משברי שפת הקשר התאימה הרבה יותר. היכולת לדבר את שתי השפות, לעבור בינהן בגמישות ולמצוא איזון בינהן היתה מפתח להצלחה שלי.
עם הזמן התחילו לפנות אלי נשים בארגון כדי להתייעץ. הרבה מהן הרגישו שההשגים שלהן בלתי נראים, או שקולן לא נשמע – הן עבדו קשה ולא קיבלו הכרה, הן הציעו רעיונות טובים בישיבות אבל רק כשמישהו אחר חזר על הרעיון הוא התקבל, הן לא הצליחו למתג את עצמן ולהתקדם בארגון למרות ההשגים שלהן. במהלך שיחות רבות ובנסיון להגדיר מה דרוש לנשים כדי להצליח להתקדם בארגון, פיתחתי את המושג של שפת הכח ושפת הקשר. בהמשך העמקתי וחקרתי את המושגים בהסתמך על תיאוריות סוציו בלשניות ופסיכולוגיות, בין היתר של דבורה טאנן, קרול גיליגן וננסי צ׳ודורוב.
עוד על הניסיון התעסוקתי שלי תוכלו לקרוא בפרופיל הלינקדאין שלי. עוד עלי באופן כללי תוכלו לקרוא בעמוד העלי באתר. מספר הרישיון שלי בפסיכולוגיה הוא 27-139133.
אני מביאה איתי שילוב ייחודי של רקע ניהולי מחברת הייטק גלובלית מובילה, עם השכלה בפסיכולוגיה קלינית. עבדתי בהייטק מעל עשור, אני מכירה את העולם הטכנולוגי והעסקי מבפנים. אני מכירה את הצרכים, הלחצים והמאפיינים הייחודיים של העולם הזה. יחד עם זה אני מביאה איתי פרספקטיבה מעמיקה של הבנה פסיכולוגית.
ארגונים עם צוותי הנהלי מגוונים מגדרית מצליחים יותר
אני מזמינה אותך לפגישת ייעוץ כדי לראות אם הסדנא יכולה להתאים לארגון שלך
מוזמנים לקרוא מאמרים שכתבתי בנושא
בלוג


איך לנסח דברים שקשה לומר בצורה שקל לשמוע
